Oradea: Morţii din Spania sunt repatriaţi sâmbătă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Morţii din Spania sunt repatriaţi sâmbătă (UPDATE)
Oradea: Morţii din Spania sunt repatriaţi sâmbătă (UPDATE)

Cadavrele celor șase români morți în Spania într-un accident rutier, în urmă cu trei săptămâni, vor fi repatriate sâmbătă noaptea.

ora 10.30

Rudele celor șase români morți în Spania au decis ca înmormântarea să aibă loc marți, nu duminică, cum am anunțat inițial. "Vor să țină două zile de priveghi. Ora exactă nu o știm încă, însă undeva în jurul orei 13.00", a declarat în această dimineață, pentru Adevărul de Seară, viceprimarul comunei Avram Iancu, Dan Chirla.

Sicriele vor fi aduse în țară cu un avion, pe aeroportul din Cluj-Napoca, sâmbătă seara la ora 22.00. De acolo vor fi preluate de o mașină închiriată de Primăria Avram – Iancu, comuna de unde provin cei șase români. “Voi merge la aeroport să fiu sigur că nu se întâmplă nimic neprevăzut”, a declarat viceprimarul comunei Avram Iancu, Dan Chirla.

Înmormântați duminică

El a precizat că rudele victimelor au decis să-i înmormânteze duminică. “În cazul în care nu se răzgândesc familiile,  toate înmormântările vor avea loc duminică”, precicează viceprimarul. De săptămâna viitoare, autoritățile din comună vor lua legătura cu un avocat din Spania, pentru a oblige firma la care era asigurat tir-ul implicat în accident, să plătească o rentă, în fiecare lună, copiilor rămași orfani. “Avem un avocat care a câștigat deja un proces cu firma de asigurări, prin care firma a fost obligată să plătească repatrierea morților. Vrem să încercăm să obținem o rentă pentru fiecare copil rămas orfan, pentru perioada cât este la școală sau până când împlinește 18 ani”, a declarat pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea, viceprimarul Dan Chirla.

Șase morți

Șase bihoreni din satul Tămașda au murit în urmă cu trei săptămâni în Spania, în urma unui accident rutier. Cei care mergeau la muncă, la cules de struguri. Microbuzul cu care călătoreau s-a defectat, șoferul a oprit pe banda de urgență de pe stradă, când un tir a dat peste ei. Trei pasageri au scăpat cu răni. În urma accidentului 14 copii au rămas orfani de un părinte.

CITEȘTE ȘI

Carnagiul din Spania a luat banii urmaşilor

Unul dintre supraviețuitori a rămas în Spania

Supravieţuitorii carnagiului din Spania au ajuns la familiile lor, în satul Tămașda

Orfanii dramei din Spania îşi aşteaptă părinţii morţi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite