Moldovean cu buletin bulgăresc, prins în drum spre Italia, la punctul de trecere a frontierei Borş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, un bărbat originar din Republica Moldova a încercat să ajungă în Ungaria, folosind actele de identitate ale unei persoane din Bulgaria. Moldoveanul îşi dorea să ajungă în Italia, unde a mai lucrat, legal.

Cătălin Simuţ, purtător de cuvânt la Inspectoratul  Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, a spus că astăzi, în jurul orei 6.00, în punctul de trecere a frontierei Borş, a fost legitimat de către poliţiştii de frontieră un bărbat care a prezentat o carte de identitate şi un permis de conducere bulgăreşti. „Deoarece documentele cu care s-a legitimat nu întrunesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, bărbatul în cauză a fost condus la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma acestora s-a stabilit faptul că este cetăţean al Republicii Moldova, iar la controlul corporal asupra acestuia a fost găsit  paşaportul personal, eliberat de către Republica Moldova. Bărbatul se numeşte B. Ilie, este în vârstă de 45 de ani şi intenţiona să ajungă prin acest mod în Italia unde a mai fost plecat în mod legal, atunci posedând viză eliberată de autorităţile italiene", a relatat Cătălin Simuţ.

Urmărit penal

Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în inscrisuri oficiale, fals privind identitatea, şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite