Modernizarea unui restaurant orădean lăsată pe mâna studenţilor de la arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii au ocazia să participe la un concurs de idei inedit
Studenţii au ocazia să participe la un concurs de idei inedit

Studenţii orădeni de la Facultatea de Arhitectură şi Construcţii au o ocazie unică de a proiecta terasa unui restaurant orădean. O revistă orădeană de arhitectură a lansat un concurs de idei, după ce a convins patronul restaurantului să se lase pe mâna studenţilor orădeni.

Revista orădeană „Ora de Arhitectură", în parteneriat cu un restaurant din Oradea şi Facultatea de Arhitectura din Oradea a lansat o provocare pentru tinerii orădeni înscrişi la profilul de arhitectură. Provocarea constă într-un concurs de idei, pentru proiectarea terasei restaurantului. Ineditul situaţiei constă în faptul că este primul astfel de concurs de idei, în parteneriat privat-public.

„Din păcate, la noi în ţară nu se organizează astfel de evenimente în care să fie implicaţi studenţii. Este o ocazie foarte bună ca ei să înveţe ce înseamnă meseria de arhitect şi să fie responsabili", explică Cristian Puşcaş, din partea revistei, dar şi cel care l-a convins pe patronul restaurantului să se organizeze concursul de idei. „Tema o reprezintă realizarea unei terase cu consolă (suspendată n.r.) lată de patru metri şi lungă de aproximativ 20 de metri. E o provocare, pentru că există şi pante pentru realizarea accesului, care presupun soluţii ingenioase. Am încredere în studenţii că se vor descurca", adaugă Cristian Puşcaş.

Patron încrezător     

Cel pe banii căruia se vor face toate modificările, patronul restaurantului, este entuziasmat de proiectul în care s-a implicat. „Prietenii de-ai mei din alte oraşe au apelat la astfel de concursuri de idei pentru a găsi cele mai bune soluţii de renovare a localurilor lor. Aşa că am decis să pun în aplicare metoda aceasta", explică Şerban Sere, patronul localului de pe malul Crişului Repede.

Şi pentru că are încredere în talentul studenţilor orădeni de la arhitectură, este dispus să investească foarte mult în viitoarea construcţie. „Dacă ideea care va câştiga va fi destul de bună, banii nu reprezintă niciun fel de problemă. Sunt dispus să cheltui o sumă mare, pentru că este o investiţie pe care doresc să o fac de mult, iar acum că s-a ivit ocazia trebuie să fie de viitor", mai spune patronul restaurantului.

Studenţii se pot înscrie până marţea viitoare, ca în luna ianuarie, un juriu format din specialişti să voteze cel mai bun proiect de terasă. Ideea câştigătoare va fi premiată cu 2.500 de lei, dar şi cu mai multe invitaţii la restaurant. În plus, numele studentului victorios va fi pus pe o placă montată pe terasa care se va construi anul viitor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite