Modelarea nasului este o intervenţie tot mai la modă printre orădence

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medici chirurgi
Medici chirurgi

Modelarea nasului, sau, în termeni medicali, rinoplastia este una dintre cele mai frecvente intervenţii chirurgicale, după operaţiile de mărire sau micşorare de sâni, solicitate de pacienţii chirurgilor plasticieni.

O astfel de intervenţie costă peste 2000 de euro, dar orădenii nu se mai uită la bani când vine vorba despre frumuseţe.  "Sunt multe persoane care vor să-şi modelez nasul din diferite motive. Este o intervenţie dificilă şi de aceea pacientul trebuie să se informeze despre competenţa chirurgului plastician, care trebuie să fie calificat şi cu experienţă în această operaţie", spune Şerban Porumb, chirurg plastician.

Intervenţie complicată

Raluca Mănucu a apelat la o astfel de intervenţie şi spune că ar mai face-o de o mie de ori şi că înfăţişarea pe care o are acum, cu nasul modelat, a schimbat-o foarte mult nu numai fizic, ci şi psihic. "Mi-am făcut această operaţie pentru că nu eram mulţumită de nasul meu. Am vrut demult să fac această operaţie, dar niciodată nu am găsit momentul potrivit din toate punctele de vedere, inclusiv cel financiar. Cred că nimic nu este întâmplător, iar faptul că mi-am făcut operaţia la 30 de ani este extraordinar. A fost cel mai frumos cadou de ziua mea",povesteşte Raluca Mănucu, bancher.

În ceea ce privesc durerile aferente operaţiei, medicii, dar şi cei care au trecut printr-o astfel de intervenţie spun că nu sunt atât de puternice pe cât s-ar crede. "Nu am avut dureri extrem de mari. Am primit calmante uşoare de la medic şi cu alea am rezolvat durerile. Singurul inconvenient care m-a deranjat mai tare a fost faptul că nu puteam să respir pe nas, dar şi asta s-a rezolvat în câteva zile", povesteşte Raluca.

O astfel de intervenţie poate să dureze între 45 de minute şi patru ore, în funcţie de dificultatea cazului.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite