Moarte suspectă la Spitalul Municipal în cazul unui copil internat în comă hepatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de patru ani și jumătate a decedat ieri la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea în condiții suspecte. Băiatul, din Ineul de Criș, a ajuns la spital cu ambulanța în urmă cu aproximativ cinci zile.

„Starea pacientului la sosire era foarte gravă. Se afla deja în comă profundă, iar medicii de la Terapie Intensivă nu au mai reușit să facă nimic pentru a-i salva viața", a explicat directorul medical al unității sanitare, dr. Ritli Ladislau. Micuțului se afla, mai exact în comă hepatică, de câteva zile. Potrivit adirectorului, mama acestuia a povestit că fiul său nu se simțea bine, avea grețuri și vărsa, dar că nu s-a gândit să îi ducă la un medic. Abia după ce a sesizat că băiatul este din ce în ce mai grav a chemat o ambulanță.

Medicii nu cunosc cauzele

 „Am solicitat Institutului de Medicină Legală Bihor să efectueze necropsia cadavrului copilului de patru ani pentru că este o moarte suspectă. Nu am reușit să ne dăm seama care au fost cauzele care au determinat decesul, mai ales că nu aveam nicio problemă de sănătate, iar mama acestuia nu a reușit să ne lămurească", a mai explicat Ritli. Se pare că femeia nu ar fi acordat atenție simptomelor pe care le manifesta copilul, astfel că starea de sănătate s-a agravat treptat.

Posibile intoxicații

Pentru moment, doctoii nu au o explicație medicicală și vor să știe  care a fost cauza care a determinat coma hepatică. „Pentru moment nu putem să acuzăm pe nimeni, dar am anunțat și poliția care a demarat o anchetă pentru că poate fi vorba de o intoxicație virală cauzată de medicamente sau ciuperci. Aceste cazuri sunt foarte rari și de aceea solicităm investigații amănunțite", a punctat medicul. Vom reveni nu informații.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite