Moarte subită, primul diagnostic în cazul morţii asistentei de la SMURD Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meda va fi înmormântată, mâine, în localitatea Voievozi
Meda va fi înmormântată, mâine, în localitatea Voievozi

Cu doar câteva ore înainte să moară, Meda Kuji, asistenta de la SMURD Oradea, a salvat viaţa unui om care suferise insuficienţă cardiacă. A fost ultima ei misiune de salvare. Brusc, inima ei a încetat să mai bată.

Colegii asistentei, Meda Kuji, sunt şocaţi de dispariţia acesteia.  Duminică noaptea, imediat după miezul nopţii, Meda a acordat ajutor unei persone care suferise insuficienţă cardiacă, reuşind să o salveze. S-a întors în unitate, şi s-a dus în camera de odihnă. Se uita la televizor, stând cu picioarele întinse pe un scaun. În jurul orei 04.00, colegii, care între timp pregătiseră maşina pentru următoarea intervenţie, au găsit-o cu faţa căzută peste picioare, decedată.

Au încercat să o resusciteze, dar totul a fost în zadar. Se pare că inima Medei cedase cu o oră înainte. "Deocamdată nu avem concluziile finale ale decesului. Peste zece zile vom primi rezultatele de la IML. Concluzia intermediară ne face să credem că este vorba despre aşa numita moarte subită, în care inima se opreşte brusc, fără o cauză evidenţiabilă", a spus dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor.

Era o persoană sănătoasă

Colegii nu ştiu ca Meda să fi fost bolnavă. Un lucru e însă cert, fuma foarte mult, iar stresul este un alt factor care a putut duce la decesul tinerei. "Meda lucra la SMURD de mai bine de 15 ani. Era o foarte bună profesionistă, o prietenă pentru tot colectivul, optimistă şi mereu veselă", aşa o descrie şeful UPU-SMURD, pe Meda Kuji.

"O ştiam de atâţia ani: plină de viaţă ! Din păcate soarta e crudă cu unii dintre noi, şi nu ţine cont nici de vârstă, nici de faptele bune din viaţă, nici de vieţile semenilor salvaţi de la moarte. Meda, nu te vom uita niciodată", a scris Emil Boţcău, medic la Ambulanţa Bihor, pe pagina unei reţele de socializare.

Când au fost anunţaţi că fiica lor a decedat, părinţii Medei au crezut că aceasta avusese un accident rutier. Nu îşi puteau imagina o astfel de moarte pentru ea. Asistenta mai are un frate, plecat la muncă în străinătate. Înmormântarea va avea loc, mâine, de la ora 14.00, în localitatea Voievozi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite