„Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!", este mesajul transmis de poliţiştii orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amendă de până la 5000 de lei, sau închisoare de la 6 luni la 5 ani sunt pedepsele pe care le riscă personale care votează ilegal. Poliţiştii orădeni au ieşit în pieţe şi i-au informat pe orădeni despre riscurile la care se expun atunci câd aleg să voteze ilegal.

 „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!", acesta este mesajul fluturaşilor pe care poliţiştii orădeni îi împart în aceste zile orădenilor şi nu numai.  Campania se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 10 mai - 10 iunie şi are ca scop informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

"Campania se adresează tuturor cetăţenilor români cu drept de vot, şi în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul rural, membrilor formaţiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale", a precizat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Orădenii spun că în cei 22 de ani de democraţie şi-au dat seama că nu merită să rişte nimic pentru un vot. "Nu mă poate prosti cu bani sau cu altceva. Merg la vot şi voi acorda votul meu acelui candidat care consider eu că merită", ne-a spus orădeanul Ioan Pop. De aceeaşi părere este şi Maria Begher "Doar votând corect mă gândesc că voi respecta legea", ne-a spus aceasta.

Suspiciunile de fraudă electoral vin de la cei care locuiesc la sate şi a căror situaţie materială este una precară. "Sunt bune aceste campanii, dar nu cred că la sate au vreun efect. Persoanele sărace se bucură că îşi pot vinde votul pentru câţiva bănuiţi în plus sau câteva alimente", crede Andrei Florea.

În judeţul Bihor vor fi postate 2.300 de afişe şi vor fi distribuiţi 5.000 de fluturaşi. Rezultatele campaniei desfăşurate de poliţişti se vor verdea la sfârşitul campaniei electorale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite