Mioara Rusu, menajera lui Omar Hayssam, susţine că sirianul a fost în România cel puţin până în 3 iulie 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Menajera lui Omar Hayssam, în perioada 1999-2008, Mioara Rusu a fost audiată astăzi la Curtea de Apel Oradea. Aceasta a  a declarat că cetăţeanul sirian a fost în România "cel puţin" până în 3 iulie 2006, în timp ce procurorii susţin că acesta a fugit în 29/30 iunie 2006.

La Curtea de Apel Oradea s-a desfăşurat, un nou termen de judecată în dosarul fugii omului de afaceri sirian Omar Hayssam, la care au fost audiaţi alţi patru martori propuşi de avocaţii fraţilor Omar.

Astfel, bona Adriana Martin, angajată de fratele mai mic al fugarului, Omar Muklhles, a susţinut că în zilele de 28, respectiv 29 iunie 2006, Muckles şi-a derulat normal programul, iar în seara zilei de 29 iunie, când se presupune că Omar Hayssam a fost îmbarcat de fraţii săi pe vasul Iman T, "s-au uitat la un meci de fotbal amândoi, şi Muklhles şi Mahmoud".

"Reţin acest amănunt pentru că erau mai mulţi, veniseră cu mai mulţi prieteni", a spus bona, potrivit Mediafax.

Următoarele două persoane audiate, secretara lui Omar şi una dintre contabilele firmei City Center, au avut declaraţii contradictorii.

În timp ce Mihaela Bulearcă, funcţionar economic în firma City Center, a afirmat că în 28 iunie 2006 Omar Muklhles a venit ca de obicei la serviciu şi a semnat documentele care urmau să fie depuse la bancă la ora 12.00, Maria Nica, secretara lui Omar Muklhles, a spus că în 28 iunie cei trei fraţi Omar au venit mai târziu la serviciu deoarece s-au întors de la un termen de judecată al unui proces pe care îl avea Omar Hayssam.

"Au venit la birou în jurul orei 12.00. Omar Haysam era însoţit de cei doi fraţi ai săi, dar şi de alte persoane. În respectiva zi avusese un termen al unui alt proces. Omar Hayssam nu se simţea prea bine, mergea încet, dar nu sprijinit, se deplasa singur", a spus Nica.

La rândul ei, Mioara Rusu, menajera lui Omar Hayssam în perioada 1999 - 2008, a spus în faţa judecătorilor că Omar Hayssam a fost în ţară cel puţin până în 3 iulie 2006, în vreme ce procurorii susţin că a fugit cu câteva zile mai devreme, în noaptea de 29/30 iunie, pe vasul Iman.

"În perioada 1-3 iulie 2006 am fost cu ei la casa din Snagov. Era sfârşit de săptămână, am fost să-i ajut cu mâncarea şi curăţenia la Snagov. I-a fost rău atunci, îmi aduc aminte, am încercat să-l ajutăm cum am putut, şi eu, şi soţia lui. Nu a vrut să chemăm Salvarea, a zis că va merge la medic după ce se întoarce la Bucureşti. Îmi aduc aminte pentru că în perioada respectivă mă pregăteam pentru parastasul surorii mele. A fost ultimul week-end în care l-am văzut. După aceea am plecat acasă, la parastas, iar când m-am întors nu l-am mai văzut", a declarat Mioara Rusu.

Audierea martorilor va continua şi la următorul termen de judecată al procesului, din 17 iulie.

Avocatul armatorului Tartousi Mustafa, proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam ar fi fugit ţară, a anunţat că la termenul din iulie va prezenta doi marinari de pe vas, pentru a demonstra că în data de 29 iunie 2006 la bordul navei s-a aflat doar personalul.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite