Ministrul Ritli a făcut retrospectiva investiţiilor făcute în spitalele din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ritli Ladislau, ministul Sănătății (Foto: arhiva)
Ritli Ladislau, ministul Sănătății (Foto: arhiva)

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, planurile pe care le are pentru sistemul medical la nivel național, dar și investițiile pe care ministerul le va face în spitalele din Oradea.

Alături de ministru, la conferința de presă a fost și viceprimarul Biro Rozalia care a subliniat câte de important a fost și este pentru bihoreni faptul că au avut parte de miniștri care să cunoască și să sprijine județul nostru.

„De multe ori primim întrebarea de ce este UDMR la guvernare. Iată că pentru Bihor, din punct de vedere al sistemului medical, putem demonstra cu cifre de ce este important acest aspect", a explicat Biro Rozalia.

Viceprimarul a pus accent pe descentralizarea care a avut efecte pozitive și pe investițiile care s-au făcut în spitalele din Oradea.
În Bihor s-au făcut investiții în aparatură și reparații atât la Spitalul Județean cât și la cel de Obstetrică și Ginecologie în valoare de 6.800 de lei, din care 6.208 lei, adică 89,98% au fost alocați de Ministerul Sănătății. La Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" s-au făcut investiții de 7.057 lei, din care 6.485 lei au fost dați de minister. Și în anul 2011, ministerul a finațat cu 63,48% investițiile de la Spitalul Județean și cu 88,53% pe cele de la Spitalul Municipal.

După scurta retrospectivă, ministrul Ritli a vorbit despre planurile pentru anul 2012. „Practic vom continua planurile anunțate la începutul mandatului. Vrem să creștem cu 25% numărul de asistenți din comunele defavorizate și să avem 190 de gărzi medicale în mediul rural", a spus Ritli.

Ministrul a mai spus că se dorește deblocarea a o treime din posturi, atât pentru medici cât și pentru personalul mediu. Femeile ar putea avea parte în premieră de screening național pentru cancerul de col uterin.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite