Ministerul Mediului verifică dacă Ţiriac a repopulat fondul de la Balc, după celebra vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domeniul de vânătoare de la Balc, administrat de omul de afaceri Ion Ţiriac, va fi controlat de o comisie a Ministerului Mediului, pentru a vedea dacă fondul este repopulat după partidele de vânătoare la care participă miliardarii Europei. Sute de mistreţi sunt împuşcaţi anual de invitaţii lui Ion Ţiriac, la Balc

"E în analiză. Le-am cerut colegilor să vadă. Sunt probleme care ţin de moralitate şi sunt probleme care ţin de legalitate. În momentul de faţă, legal, dacă vine cineva, administrează un fond de vânat şi poate să demonstreze că întreţine acel fond de vânat - de exemplu, la Balc, că am cerut şi date, este vânat, dar e extraordinar de mare numărul, mai ales de mistreţi care se vânează, de două ori, de nu ştiu câte ori, aici e problema. Una e fondul de vânat, să-l păstrezi şi alta e cea care intră în zona aceasta morală", a declarat  ministrul Mediului Laszlo Borbely, citat de ziare.com.

"Am un punct de vedere personal. E un sport, sunt foarte mulţi vânători, dacă se păstrează echilibrul şi aici e de fapt esenţa vânatului, din punct de vedere legal e dificil. Dar analizăm această speţă", a mai afirmat ministrul. Borbely Laszlo a mai precizat că se va interesa dacă în alte state europene mai există asemenea cazuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite