Minerii de Băița au ieșit din subteran, dar amenință cu greva foamei, săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 48 de ore nedormite, protestatarii baricadați în subteran au renunțat vineri la protestul subteran, ieșind la suprafață, la orele 11.30. Minerii sunt dispuși să muncească și dacă li se plătește o parte din restanțele salariale. Cei 170 de salariați au șanse foarte mici să-și primească banii, fiindcă minereul extras și vândut singurilor clienți nu corespunde calitativ, aceștia refuzând plata către Mineral Mining. &n

Dă click aici pentru a citi: Investitorul suedez de la mina Băița nu are cu ce să-i plătească pe mineri

Alexandru Iștoc, lider de sindicat, a spus vineri că protestele vor continua la suprafață și că, săptămâna viitoare, dacă nu se rezolvă situația, vor intra in greva foamei. Per Goran Carlsson, investitorul suedez,  nu are deocamdată, banii necesari plății salariilor și reluării producției.

Verificați de Garda Financiară

Călin Gal, comisar șef la Garda Financiară Bihor, ne-a informat, pe baza controlului efectuat joi la Mineral Mining, că, de la privatizarea minei, investitorul suedez a efectuat doar două tranzacții. „S-au vândut 600 de tone de minereu de cupru. Totul s-a facturat către o firmă din Elveția, care a vândut mai departe, către un cumpărător din China", a declarat pentru Adevărul de Seară, Călin Gal. Potrivit acestuia, Mineral Mining ar fi avut de încasat 1.250.000 dolari, pe care firma elvețiană refuză să-i achite integral, fiindcă marfa predată nu corespunde calitativ. „Până acum au încasat 843.000 dolari, dar nu și-au plătit impozitele și CAS, doar acestea reprezentând datorii de peste 98.000 de dolari", a explicat Gal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite