Mina de molibden de la Băița, județul Bihor, are datorii de peste șapte milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 25 de mineri care prin munca lor, neplătită din ianuarie 2010, au grija ca mina de molibden să nu se inunde, nu vor mai avea nicio obligație contractuală de luni, 10 ianuarie, când le expiră contractul de muncă. Ortacii nu cred că adunarea creditorilor, care are loc astăzi la Oradea, va rezolva problemele minei, care riscă să se inunde și să „măture" două localități din zonă.

Doru Filip (40 ani), unul dintre ortacii care lucrează încă la mina de molibden de la Băița, a declarat pentru Adevărul de Seară Oradea că, pentru el, ultima zi de muncă este duminică, 9 ianuarie. „De luni, 10 ianuarie, mina va fi abandonată în totalitate. Când se va inunda mina, iazul de decantare de la Fânețe va mătura satele Fânețe și Câmpani, mai ales că la iazul de decantare nu există pază sau curent electric", atrage atenția minerul.

Neîncredere

Alexandru Iștoc, fostul lider de sindicat al minerilor de la Băița, a declarat astăzi că nu crede că vreun investitor va fi dispus să preia mina, atunci când va constata starea în care se află și, mai ales, cuantumul datoriilor. „Nu vine oricine să preia mina", a spus Iștoc, neîncrezător în promisiunile lichidatorului judiciar care promite de ceva vreme găsirea unui investitor.

Promisiuni

Carmen Demian, lichidatorul judiciar de la Mineral Mining, firma care administrează mina de molibden de la Băița, a anunțat că astăzi are loc la Oradea adunarea creditorilor, pentru a se decide viitorul companiei. Toți cei cărora firma le datorează bani, furnizori, clienți, salariați, trebuie să aleagă astfel între reorganizarea firmei și faliment. „Am semnat deja diverse documente cu un investitor suedez care susține că vrea să achiziționeze firma. Investitorul va acoperi datoriile firmei, care depășesc în prezent șapte milioane de lei", a spus Carmen Demian, lichidatorul desemnat în cauză de către Tribunalul Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite