Migranți turci și călăuzelor lor, prinși la frontieră cu buletine false, de Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă bărbați, printre care șase turci, au fost reținuți, miercuri, la punctul de trecere a Frontierei Valea lui Mihai, pentru că au prezentat polițiștilor documente de identitate false. Din primele cercetări reoese că străinii intenționau să ajungă la muncă în Germania.

Printre cele nouă persoane se aflau șase bărbați care s-au declarat bulgari, însă documentele prezentate de ei s-au dovedit a fi false. „Cu ocazia verificării documentelor, au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor bulgăreşti prezentate pentru control, motiv pentru care persoanele şi autoturismele cu care călătoreau au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru verificări suplimentare", a declarat Cătălin Simuț, purtătorul de cuvânt a Poliției de Frontieră.

Turci cu buletin de Bulgaria

În urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbații sunt, de fapt, cetăţeni turci. „Cetăţenii turci au declarat că intenţionau să meargă în Germania la muncă şi au apelat la însoţitorii lor, trei români şi un bulgar, pentru a-i ajuta cu acte de identitate şi transportul", a mai arătat Simuţ.

Anchetați

Din cercetări a mai reieşit că turcii îşi procuraseră documentele de identitate bulgăreşti false prin intermediul însoţitorilor, trei români, toţi din judeţul Constanţa, şi un bulgar, în schimbul unor sume variind între 2000 şi 2500 euro, în contul lor călăuzele organizând şi transportul la graniţă, spre PCTF Valea lui Mihai, unde au fost descoperiţi însă de poliţiştii de frontieră.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite