Miercuri se deschide centrul de imunizare din staționarul II al Spitalului Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre centrele de imunizare va funcționa în staționarul II de pe strada Republicii
Unul dintre centrele de imunizare va funcționa în staționarul II de pe strada Republicii

În Oradea vor funcționa două centre de vaccinare: în ambulatoriul de specialitate  al Spitalului Clinic Municipal și în clădirea staționarului II de pe strada Republicii. Alte șase centre vor funcționa în Băile Felix, Aleșd, Beiuș, Maghita, Salonta și Ștei.

Conform unor precizări recente transmise de Ministerul Sănătăţii către Direcția de Sănătate Publică Bihor, medicii de familie au obligaţia să vaccineze populaţia împotriva gripei pandemice, aceasta reprezentând o activitatea prioritară. Dimineață, conducerea DSP a decis organizarea a opt centre de vaccinare pe raza județului Bihor în cadrul cărora se vor vaccina prioritar persoanele neasigurate şi care nu au medic de familie sau persoanele aflate în tranzit în judeţul Bihor.

Două centre în Oradea

Dacă până în această dimineață, autoritățile au dat asigurări că unul dintre centre va funcționa în clădirea în care se află secția boli infecțioase a spitalului de penumoftiziologie, conducerea DSP Bihor a decis ca cele două centre de imunizare să funcționeze în staționarul II al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, de pe strada Republicii și în ambulatoriul de specialitate al Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu". La nivelul județului se vor organiza alte șase centre de vaccinare: Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, Spitalul Orăşenesc Aleşd, Spitalul Municipal Beiuş, Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea" Marghita, Spitalul Municipal Salonta și Spitalul Orăşenesc Ştei. Activitatea de imunizare va începe miercuri, 13 ianuarie 2010, şi se va desfăşura zilnic între orele 10 şi 18, în zilele lucrătoare.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite