Miercuri începe deratizarea zonelor publice și a spațiilor verzi din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 12 - 20 octombrie municipalitatea orădeană va demara deratizarea de toamnă în zonele publice și spațiile verzi. Acțiunea va avea loc în parcurile, scuarurile, malurile Crișului Repede, malurile pârâului Peța, Adona și Sălbatec.

Pentru o mai mare eficiență a lucrărilor de deratizare, suprafața licitată de primărie, 1.300.320 de metri pătrați, a fost împărțită în două sectoare. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții municipalității, în zonele tratate, orădenii vor fi avertizați prin fluturaşi de cu înscrisul „Teren Otrăvit" și vor fi  amplasași la vedere.

Mare atenție la substanțele toxice

Specialiștii care se ocupă de deratizare vor folosi substanţele raticide Timrat, Ratidion Pasta şi Furat Pasta, cu grupa III de toxicitate, substanţe avizate pentru profilaxia sanitar- umană. Momelile vor fi amplasate în staţii de intoxicare speciale, care vor conţine apeoximativ 30 - 45 de grame momeală. Municipalitatea atrage atenţia asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice şi a copiilor care se joaca în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, trebuie solicitat de urgență sfatul medicului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite