Oradea: Micuţa Bianca se luptă cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Micuţa Bianca se luptă cu moartea
Oradea: Micuţa Bianca se luptă cu moartea

Irina Marhaş şi Rezi Ştefan îşi vizitează fetiţa, dar au emoţii de fiecare dată, neştiind dacă o mai găsesc vie sau dacă starea i se va ameliora.

„Tot aşa se simte Bianca. Nu s-a schimbat nimic în bine. Sâmbătă, când am mers la ea, i-au pus perfuzii”, a povestit tatăl necăjit.

Azi a vizitat-o din nou şi nu a constatat nicio îmbunătăţire. Părinţilor le este teamă pentru viaţa fetiţei, dar şi pentru viitorul ei. Soţia lui a avut doar naşteri premature, iar pentru unul dintre copii a trebuit să stea peste trei luni în spital. „Celălalt şi-a revenit acum, dar nu a fost aşa rău ca Bianca”, a spus Irina.

Medicii sunt în continuare rezervaţi. „Copilul acesta încă nu rezistă. Oricând poate interveni o recurenţă care-i poate fi fatală. Are doar 700 de grame. Facem tot ce putem pentru ea”, a spus medicul Liana Antal, directorul Spitalului de Ostetrică şi Ginecologie Oradea.

Copil condamnat

Dacă Bianca va supravieţui, viaţa va fi un chin atât pentru sine, cât şi pentru cei din jur. „Având hidrocefalie, înseamnă că îi va creşte volumul capului mulţi ani la rând. Se poate supravieţui cu asta. Spina bifida înseamnă că vertebrele nu s-au unit în perioada intrauterină, coloana rămânând despicată. Dacă este ocultă, înseamnă că este închisă la capăt. Se poate supravieţui şi cu asta. Cu malformaţii ale membrelor de asemenea se poate supravieţui. Va avea însă handicapuri multiple”, a spus doctorul pediatru Gheorghe Carp.

Viaţa Biancăi va fi un calvar pentru că va fi tot timpul dependentă de cineva şi nu se va putea descurca singură. După încheierea concediului, pentru creşterea copilului (în cazul celor cu handicap de trei ani, n.n.), mama va trebui să renunţe la serviciu sau să-şi găsească o altă slujbă pentru a putea îngriji copilul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite