Metode anti-chiul: Studenții primesc note pe parcursul semestrului, nu doar în sesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul Cornel Antal a anunțat că nu se vor mai susține mai mult de patru examene în sesiune. Studenții din Oradea vor avea și materii la care vor fi evaluați pe parcursul semestrului, astfel încât să aibă nota finală înainte de sesiune. În plus, de acum la nota finală a unui examen sau colocviu, va conta în proporție de 30% și implicarea studentului la orele de curs.

Senatul Universității din Oradea  a decis ca studenții să nu mai fie evaluați doar în sesiunea de examene. „Evaluarea doar pe parcursul a două ore cât durează un examen este subiectivă", consideră rectorul Cornel Antal. „Eu sunt de premiza că trebuie urmărită activitatea studenților pe tot parcursul semestrului. Astfel îi determinăm să se implice și evităm situațiile în care studenții chiulesc tot semestrul, apoi se prezintă direct la examene și trec anul", a precizat Antal.

Astfel, din toamnă, studenții nu vor mai susține mai mult de patru examene în sesiune, la celelalte materii nota fiind stabilită pe parcurs. Mai mult, nici examenele susținute în sesiune nu vor mai fi ca până în prezent. „La disciplinele la care este obligatoriu să susțină examen sau colocviu, 30% din notă va fi evaluarea făcute de profesori pe parcursul semestrului", a spus rectorul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite