Meşteşugarii bihoreni s-au întâlnit la Roşia de Zilele Pădurii Craiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşit  de săptămână localitatea  Roşia a îmbrăcat straie de sărbătoat în carul primei ediţii „Zilelor Pădurii Craiului, o sărbatoare pentru oameni şi natură", Evenimentul a fost rezultatul  mai multor ani de muncă, din partea Centrului pentru Arii protejate şi Dezvoltare Durabilă(CAPDD) Bihor.

Cu această ocazie oamenii locului şi-au etalat produsele autentice, cele mai apreciate urmând să fie promovate la târguri internaţionale. „Zona Pădurea Craiului trebuie promovată şi valorificată", a spus Paul Iacobaş, reprezentantul CAPDD Bihor. La acest târg a fost testat potenţialul produselor care ar putea purta, în cel mai scurt timp, eticheta „Produs Pădurea Craiului", cu logo-ul „În armonie cu natura".

Locuitorii din mai multe comune bihorene au adus la târg cele mai reprezentative produse, fie că este vorba despre dulceţuri, băuturi alcoolice sau pălării, traiste ori viori cu goarnă. Cele care s-au bucurat de cel mai mare succes vor fi primele care vor fi branduite. „Ne dorim ca aceste zile să fie ale oamenilor locului, nu un festival cu mici şi bere şi cu formaţii anonime. Este un eveniment al localnicilor pentru localnici şi pentru turiştii amatori de valori autentice", a spus Andrei Acs, responsabil monitorizare şi control sit Natura 2000 Pădurea Craiului în cadrul CAPDD Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite