Mesajul de adio al poliţistului ucigaş explică motivele care l-au făcut să-și execute părinții

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Venter (33 de ani) era polițist de proximitate
Gabriel Venter (33 de ani) era polițist de proximitate

Poliţistul orădean Gabriel Venter, cel care şi-a executat miercuri seara părinţii, a lăsat un mesaj de adio pe agenda de serviciu. Textul face referire la amanta lui, căreia bărbatul îi spunea „Puiuţa”.

Înscrisul a fost găsit de procurori în timpul anchetei. Ei au descoperit agenda de serviciu a poliţistului, pe care omul a notat un mesaj. „Pentru că nu au crezut că o iubesc pe Puiuţa”, este mesajul scris de Gabriel Venter înainte să-şi execute părinţii şi să-şi tragă un glonţ în cap.

Parchetul încearcă acum să afle exact care au fost motivele pentru care Gabriel a recurs la acest gest. „Noi încercăm să stabilim circumstanţele în care s-au petrecut evenimentele”, a precizat procurorul Viorel Gavra, cel care conduce ancheta.

Specialiştii explică

Psihiatrii susţin că modul în care a acţionat poliţistul orădean poate fi interpretat ca un debut de boală psihică. „Poate fi vorba de un debut de boală. Schizofrenia debutează în jurul vârstei de 30 de ani. Fapta lui este prea gravă şi nu a fost o reacţie spontană, ca să zici că a reacţionat din impuls la o supărare mare. Între cele două crime a trecut ceva vreme, timp în care el putea să se gândească la ce a făcut. Acest lucru cântăreşte foarte mult într-o expertiză psihiatrică”, a declarat medicul psihiatru Gheorghe Oros.

„Cred că în cazul lui a fost vorba şi de o inversare afectivă, o tulburare care apare atunci când în loc să ai o relaţie normală, de dragoste faţă de părinţi, copii, fraţi, apare ura. Inversarea afectivă este un simptom de debut al unei boli psihice”, a subliniat psihiatrul. El spune că aceste tulburări ar fi trebuit să apară la testele psihologice făcute la muncă.

Donator de organe

Poliţistul a fost declarat joi în moarte cerebrală şi în această dimineaţă o echipă de 14 medici i-au prelevat organele. Ficatul a ajuns la Bucureşti, la un bărbat care suferă de ciroză, corneea la fel. Rinichii au ajuns la Cluj. Părinţii lui Gabriel urmează să fie înmormântaţi mâine, la Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite