Membrii PPMT susţin că un bărbat din Bihor a murit pentru că nu a fost lăsat să voteze de către UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani  a decedat în comuna Tarcea, după ce, susţin membrii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania,  UDMR i-a interzis să voteze la alegerile preliminare din cadrul Uniunii, alegeri care au avut ca scop desemnarea candidaţilor pentru alegerile din 10 iunie.

Membrii PPMT susţin că au primit o serie de reclamaţii privind modul în care au avut loc alegerile preliminare din cadrul UDMR Bihor. "În comuna Tarcea un bărbat în vârtsă de 42 de ani a suferit un atac cerebral după ce i s-a interzis să participe la vot. Bărbatul a decedat", a spus Csomortanyi Istvan, preşedintele PPMT Bihor.

Liderii PPMT, în frunte cu eurodeputatul Tokes Laszlo susţin că populaţioa maghiară este terorizată în această perioadă de către membrii UDMR. "Sunt multe lucruri pe lângă care nu putem trece şi care terorizează populaţia maghiară din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Bihor", a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă Zatyko Gyula preşedintele PPMT Partium.

Situaţia cea mai gravă în Bihor o reprezintă modul în care au avut loc alegerile preliminare din cadrul Uniunii. "Mai mulţi candidaţi cu şanse au fost siliţi să demisioneze sau să-şi retragă căndidatura. În cadrul acestor alegeri am întâlnit toate metodele neortodoxe care pot fi întâlnite la alegerile naţionale", a mai punctat Csomortanyi Istvan. Cu toate c[ oficial campania electoral[ pentru alegerile locale din 10 iunie, nu a ]nceput ]nc[. Liderii PPMT sus'in c[ ]n unele localit[‚i din Bihor au ]nceput spă apară ajutoparele alimentare care sunt distribuite atât maghiarilor cât şi românilor sau romilor.

În oraşul Săcuieni şi în comune învecinate, candidaţii UDMR au împărţit la oameni maşini cu produse alimentare. În Sânicolaul de Munte, persoane care s-au prezentat din partea Primăriei au ameninţat oamenii că vor fi amendaţi cu câte 1000 de lei dacă nu participă la alegeri.

În  zece comune, activiştii UDMR s-au prezentat la populaţie cu registre în care au fost puşi să semneze jurăminte pe Dumnezeu că la alegeri vor vota UDMR. Aceste jurăminte au fost semnate şi de unii din populaţia românească din comuna Balc, doar membrii comunităţilor protestante maghiare au refuzat să jure, pentru că lor le interzice religia să jure pe Dumnezeu " a afirmat Csomortanyi Istvan.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Bihor despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite