PORTRET Adolescenta Melania Stoica împarte "free hugs" și este eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Stoica
Melania Stoica

Tânăra nu ratează nicio ocazie de a da o mână de ajutor naturii, chiar dacă asta înseamnă să plantezi o floare, un copac, sau să cureţi un spaţiu verde. Obişnuită din copilărie cu drumeţiile în aer liber, Melania a realizat că frumuseţea mediului înconjurător depinde de fiecare dintre noi.

 „Prima dată când am luat parte la o ecologizare eram în clasa a VII-a. Alături de alţi colegi am fost voluntar pentru igienizarea malului râului Peţa”, a spus adolescenta. De atunci, Melania nu ratează nicio ocazie de a da o mână de ajutor pentru protejarea sau îngrijirea naturii. „Cred că mediul este foarte important în viaţa noastră şi că semnalele transmise în ultima perioadă de ecologişti ar trebui să ne dea de gândit”, a spus tânăra orădeancă. Pentru că are încredere în puterea exemplului, Melania are iniţiativă şi în cele mai mărunte ocazii.

„Dacă merg la un picnic şi găsesc deşeuri în iarbă, pun mâna şi le strâng. E neplăcut să aduni după alţii, dar cred că prin o atitudine pozitivă, în timp, putem schimba ceva”, a spus fata.Anul acesta, tânăra a fost voluntar şi la o campanie de plantat arbori în oraş.

„Înainte de campanie mai plantasem doar flori. A fost o experienţă interesantă, pe care o voi repeta de câte ori o să am ocazia”, a mai spus adolescenta.

Îndrăgostită de lectură

Alături de atenţia faţă de mediul înconjurător, Melania mai are o îndeletnicire pe care o practică cu plăcere: cititul. Pasiunea pentru lectură i s-a dezvoltat o dată cu primul volum din „Doctorul Misterios”, de Alexandre Dumas. La ora actuală, tânăra participă la proiectul „Schimb de Cărţi” prin care  spune că a avut şansa de a citi romane la care se ajunge foarte greu.

Melania vrea să se implice şi în proiectul  „Lecturi Urbane”, care-şi propune promovarea cititului în aer liber şi în spaţiile publice, prin donarea unor cărţi din colecţia personală.

Întrebări şi răspunsuri
Eşti o tânără cu multă iniţiativă, ai şi alte proiecte care te-au atras?
Am participat şi la campania „Free Hugs”. Am mers alături de colegi pe corso şi am împărţi îmbrăţişări trecătorilor.

Cum au fost reacţiile oamenilor?
În special tinerii te resping, probabil pentru că nu vor să descopere ceva nou. Dar au fost oameni care s-au bucurat şi e foarte important să ştii că ai dăruit un zâmbet.

Îţi place lectura. Cum de nu te-ai orientat spre un domeniu uman?
Am decis să învăţ contabilitate pentru că asta îmi dă siguranţa că am o meserie în mână şi o pot practica şi în timpul facultăţii. Nu ştiu însă ce facultate voi urma. M-am gândit la Psihologie, sau la Jurnalism.

Profil
Născută. 24 ianuarie 1995
Studii. Colegiul Economic Partenie Cosma, clasa a X-a, profil comerţ
Familie. O soră mai mică, Iulia

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite