Medicul orădean Adrian Maghiar, fondatorul Spitalului Pelican, acuzat de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Adrian Maghiar este acuzat de malpraxis
Medicul Adrian Maghiar este acuzat de malpraxis

Medicul orădean Adrian Maghiar este acuzat de malpraxis de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, fost pacient la Spitalul Privat din Oradea. Orădeanul susţine că timp de opt luni a trăit cu un pansament uitat în organism, în urma unei operaţii de hernie inghinală.

Tânărul Cristian Doţi, în vârstă de 27 de ani din Oradea îl acuză pe medicul Adrian Maghiar, unul dintre fondatorii Spitalului Pelican, de malpraxis. Orădeanul s-a internat în cursul luniii august 2011 la spitalul privat fiind operat de către doctorul Maghiar de hernie inghinală. La două zile după operaţie pacientul s-a simţit foarte rău, fiind reinternat încă trei zile. "Medicul mi-a recomandat să stau liniştit şi până în luna noiembrie am mers periodic la spital pentru curăţarea operaţie, deoarece tot timpul curgea un lichid gălbui" susţine Cristian Doţi.

Orădeanul a plecat la muncă în Itala, iar în luna martie a fost operat de urgenţă de către medicii italieni. Aceştia au găsit în interiorul operaţiei un pansament de 16 centimetri lungime şi 5 centimetri lăţime. "Medicii mi-au spus să mă bucur pentru că în orice moment puteam face septcemie. Am avut noroc că sunt tânăr şi organismul a fost rezistent", mai susţine Cristian.

 Pentru că viaţa i-a fost pusă în pericol, Cristian Doţi îi cere medicului 200.000 de euro. El este decis să depună plângere la Colegiul Medicilor şi să mergă în instanţă, dcă va fi nevoie. "Deocamdată la Colegiul Medicilor Bihor nu a fost înregistrată nicio plângere de maplraxis împotriva medicului Adrian Maghiar", ne-a declarat dr. Carmen Pantiş, preşedinta Colegiului Medicilor.

Adrian Maghiar susţine că la Spitalul Pelican nu s-a lăsat niciun document care să ateste operaţia din Italia, şi doar atunci când plângerea se va înregistra va putea discuta despre acest subiect. "I-am spus să-şi facă hârtiile către adresa spitalului, să le înregistreze şi va primi un răspuns. Deocamdată nu e nimeni de vină", a afirmat dr. Adrian Maghiar.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite