Medicii stomatologi aleg să treacă peste criză profesând la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 20 de stomatologi din Bihor şi-au mutat, în ultimul an, cabinetele de la oraş la sat. Vald Deac explică de ce şi-a deschis două cabinete la sat: chiria este mică şi experienţa acumulată este foarte utilă.

În ultimul an aproximativ douăzeci de medici stomatologi din Bihor au ales să profeseze în mediul rural, în timp ce numărul celor care au ales calea străinătăţii este de zece ori mai mare. „Pentru un medic stomatolog este greu să-şi puă un cabinet la punct de la A la Z. La nivelul judeţului Bihor sunt 250 de stomatologi care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar dintre aceştia circa 100 au cabinet la ţară" a spus Dan Bonta vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Bihor. În ultima jumătate de an peste 150 de stomatologi din Bihor au cerut eliberarea certificatului profesional, majoritatea dorind să profeseze în străinătate, pentru mult mai mulţi bani. Cu toate acestea sunt şi dentişti care aleg să se dezvolte în mediul rural.

„Mi-am deschis un cabinet stomatologic în localitatea Finiş în primăvară.  Mai am un cabinet  în localitatea Bulz. Chiar dacă sunt două localităţi destul de îndepărtate am ales şi această variantă. Nu am rămas la oraş din cauza costurilor mari. Totodată numărul pacienţilor era mult mai mic. Am avut noroc şi de sprijinul autorităţilor. Chiria pe care o plătesc pentru spaţiul cabinetului din Finiş este de cel puţin trei ori mai redus decât dacă aş fi închiriat un spaţiu la oraş", a spus Vlad Deac.

Citeşte mai multe despre acest subiect în săptămânalul „ADS Oradea", care poate fi găsit la chioşcurile de ziare.

 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite