Medicii responsabili de moartea Marcelei Gruie își plătesc vina cu 150.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Oradea a dat verdictul în dosarul de malpraxis, în care sunt implicați anestezistul Vladimir Topală și ginecologul Radu Scridon, ambii din Beiuș. Cei doi au fost găsiți vinovați de ucidere din culpă, în cazul morții Marcelei Gruie și vor trebui să plătească daune de 150.000 de euro.

Astăzi, magistrații Curții de Apel au decis vinovații în cazul decesului unei femei de 28 de ani din Beiuș, care a murit pe masa de operație, în urma unei cezariene.

Medicul ginecolog Radu Scridon a fost condamnat de instanță la 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Anestezistul Vladimir Topală a primit o sentință de de 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată pe o perioadă de probă de 5 ani. Totuși, deși una dintre cerințele familiei Marecelei Gruie a fost suspendarea dreptului de a mai practica medicina pentru cele două cadre medicale, acest lucru nu s-a întâmplat. Instanța a decis totuși acordarea de daune morale familiei Gruie, sumă care se ridică la 150.000 de euro.

Citește aici despre sfârșitul tragic al Marcelei Gruie.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite