Oradea: Medicii transilvani învață să recunoască afecțiunile urologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Medicii transilvani învață să recunoască afecțiunile urologice
Oradea: Medicii transilvani învață să recunoască afecțiunile urologice

Medici de familie, urologi, interniști și profesori universitari participă la Simpozionul „Urology week”, ce face parte din evenimentele europene dedicate anul acesta afecțiunilor prostatei.

„Este foarte bine că se fac asemenea întâlniri de specialitate. Așa ne punem la punct cu noutățile tehnice și medicale și consolidăm colaborarea între noi, pentru a ajuta cât mai bine pacienții”, a spus doctorul Petru Ciobanca, din Zală, internist ca specializare. Acesta a precizat că preferă să colaboreze cu doctorul Gheorghe Bumbu pentru că este lipsit de orgolii, iar intervențiile pe care le face sunt încununate de succes”, a precizat acesta.

La eveniment participă peste 120 de medici, care vor învăța să recunoască afecțiunile urologice și să știe orienta pacientul spre specialist. „Îmi doresc ca aceste simpozioane să devină o tradiție, astfel încât să putem interveni cât mai eficient în ajutarea și salvarea bolnavilor”, a spus doctorul Gheorghe Bumbu.

Urologii militează acum pentru introducerea analizelor PSA, prin care se depistează cancerul de prostată, în rândul celor suportate de Ministerul Sănătății. „O analiză PSA costă 30-40 de lei. Nu este un preț foarte mare, dar este consistent pentru mulți dintre pacienții din categoria de vârstă de peste 50-60 de ani”, a adăugat Bumbu, care este vicepreședintele Societății Române de Urologie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite