Maternitatea devine de astăzi secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie din Oradea devine de astăzi secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Acest lucru nu aduce nicio schimbare pentru pacientele Maternității, potrivit managerului Gavrilă Grebenișan.

Din cele patru secții ale spitalului, vor mai rămâne trei: Ginecologie, Obstretică patologică și Lăuze. Personalul TESA va fi restructurat cu certitudine. În ceea ce privește personalul medical, Gavrilă Grebenișan a precizat că deocamdată nu are informații dacă și aici se vor face reduceri. El a subliniat însă că există o subfinanțare care afectează spitalul, deoarece CAS nu decontează toată serviciile. Mai exact, în luna martie, doar 820 de cazuri din 1.180 au fost decontate.

Investițiții în dotări

Managerul a ținut să precizeze că spitalul nu are datorii. "Nu avem datorii la furnizori. Avem peste termenul de plată la furnizori doar o sumă de 1,4 miliarde de lei vechi, o sumă aproape neglijabilă, la ce sume se vehiculează în spital lunar", a declarat ieri Gavrilă Grebenișan.  Totodată, el a adăugat că în perioada iunie - decembrie 2010, investițiile făcute în spital s-au ridicat la peste 12 miliarde de lei, din care aproape jumătate pentru dotări, iar în 2011, suma investită în unitate aproape s-a dublat. "Spitalul a fost dotat cu un ecograf 4D, şi două 3D, un videocolposcop şi 20 de truse de chiuretaj. Totodată am realizat trei vestiare moderne pentru medici şi un vestiar pentru 270 de asistente, în valoare de 1,6 miliarde de lei", a spus managerul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite