Oradea: Orădeanca bolnavă de gripă porcină este asistentă la Maternitatea Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Orădeanca bolnavă de gripă porcină este asistentă la Maternitatea Oradea
Oradea: Orădeanca bolnavă de gripă porcină este asistentă la Maternitatea Oradea

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Molnar Geza, a confirmat că orădeanca internată la Cluj cu gripă porcină este asistentă la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Oradea.

CITEȘTE ȘI

S-a confirmat primul caz de gripă porcină din Bihor

Orădeanca infectată cu virusul A/H1N1 a fost internată la Cluj

O asistentă medicală de la Maternitatea din Oradea şi un cântăreţ de la Opera Română din Cluj sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj cu gripă porcină, bărbatul fiind îngrijit la Terapie Intensivă.

Decontaminare în spital

Asistenta medicală de la Maternitatea din Oradea a fost diagnosticată cu gripă porcină, şi transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Oradea la Cluj, pentru a primi tratamentul adecvat. Persoana infectată este o orădeancă de 22 de ani, întoarsă recent din luna de miere din Egipt. Dealtfel, acesta este primul caz de gripă porcină confirmat, până acum, în judeţul Bihor. “Fiind asistentă medicală şi intrând în contact cu alţi pacienţi sau personal medical, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a luat toate măsurile necesare pentru decontaminare, şi pentru a nu se trezi cu probleme în spital”, a declarat Molnar Geza, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

S-a prezentat de urgență la spital

Potrivit șefei Secției de Boli Infecțioase Oradea, Sonia Drăghici, femeia a fost în excursie în Egipt, în perioada 1-15 octombrie. "S-a întors de acolo cu avionul, via Budapesta. Pe aeroportul din Budapesta a staționat câteva ore, când a constatat că are simptome care ar semăna cu cele ale virusului, febră, dureri musculare. Fiind avizată, s-a prezentat imediat la Secția de Boli Infecțioase", precizează Sonia Drăghici.

Internată la Oradea la 21 octombrie

Orădeanca a fost internată la 21 octombrie. "I-au fost recoltate probe și pentru alți viruși, iar în 22 octombrie Institutul Cantacuzino a confirmat prezența virusului A/H1N1. Pe 23 octombrie ea a cerut, iar noi am fost de acord, să fie mutată la Cluj, pentru tratament", a declarat Sonia Drăghici. Potrivit medicului, femeia a răspuns bine la tratament. "Nu au apărut complicații. Putea să facă encefalită sau miocardită, însă fiind tânără și pentru că a venit la medic la primele simptome nu prezintă niciun fel de pericol", a subliniat Sonia Drăghici. Tratamentul durează șapte zile. Medicul a precizat că persoanele cu care a venit femeia în contact, soțul și părinții, sunt sub supraveghere, în carantină. "Nu au voie să iasă din casă timp de o săptămână", a declarat Drăghici.


 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite