Maşinile foarte ieftine, atracţia orădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Topul vânzărilor auto în piaţa Obor este ţinut de maşinile foarte ieftine şi vechi. Comercianţii de maşini second-hand din Oradea se plâng că vânzările au scăzut drastic, iar maşinile scumpe nu mai au aproape deloc căutare.

Sute de maşini stau aliniate, în fiecare duminică, în Piaţa Obor din Oradea.  „Venim de la 5 dimineaţa. De multe ori nu vindem nimic”, a declarat Alexandru Codrean, comerciant de maşini second-hand. Foarte mulţi orădeni vin doar să se uite. „Nu cumpăr. Vin ca să mai ies din casă. Nu am încredere să-mi iau de aici. Multe sunt dichisite pe dinafară, dar sunt proaste”, susţine orădeanul Cristian Pisc.


Ieftin şi vechi


Marius Coroiu are o maşină cumpărată de la o reprezentanţă auto cu 11.500 euro şi  vrea să o vândă cu 7.500 de euro. „Sunt dispus să mai las din preţ 500 de euro. Vin a patra oară în piaţă şi n-am reuşit să o vând. Lumea caută maşini proaste şi ieftine, la preţuri foarte mici, aduse din străinătate. Toţi cred că fac o afacere bună. Stăm prea rău financiar ca să ne permitem maşini ieftine”, este de părere Marius Coroiu.
Dorel Crăciun se ocupă de 7 ani de comerţul de maşini. „Anul trecut treceau în prostie maşini de 10.000-15.000 de euro. Am lăsat din preţ şi 6.000 de euro, dar degeaba. Nu merită să mai aducem de astea. Astăzi am vândut o maşină de 2.200 de euro. Asta se caută”, spune Dorel Crăciun.


Mizează pe promoţii


Vânzările au scăzut serios şi la dealerii autorizaţi. Ca să îşi atragă clienţii, reprezentanţele auto au recurs la promoţii. „Cea mai mare reducere pe care o avem în momentul de faţă este de 3.500 de euro cu TVA inclus” a spus Ioan Pecher, director al unei reprezentanţe auto.

Lumea caută maşini proaste şi ieftine, la preţuri foarte mici, aduse din străinătate.
Marius Coroiu, comerciant de maşini

3.500
de euro este una dintre cele mai mari reduceri oferite de dealerii autorizaţi din Bihor.


Am cumpărat o maşină din piaţă anul trecut şi a trebuit să schimb multe piese.

Cătălin Câmpani, 23 ani, student

image

Prefer să cumpăr din piaţă o maşină de patru-cinci ani, mai ieftină.

Marcel Vaida, 45 ani, muncitor

image

Nu merg vânzările pentru că taxa de înmatriculare este mare.

Iulia Raţiu, 21 ani, studentă

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite