Marius Vizer și Florentin Marinescu fac echipă la conducerea FC Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Vizer a revenit la conducerea FC Bihor. Președintele Federației Internaționale de Judo a semnat ieri un parteneriat care urmărește relansarea fotbalului bihorean.

FC Bihor și Centrul de Fotbal Liberty, condus de Marius Vizer, au semnat un contract de management, pe o durată de doi ani. Obiectivul parteneriatului este de a readuce echipa locală în elita fotbalului românesc. Primul obiectul este promovarea FC Bihor în Liga 1. "E un moment important pentru sportul orădean în general şi pentru fotbal în special. Cred că din acest moment fotbalul orădean nu o să se mai chinuie. Pornim pe un nou drum şi vom începe să implementăm un climat de performanţă la clubul FC Bihor. Ne vom strădui să promovăm încă din primul an, însă sunt convins că nu ne va fi uşor", a declarat  ieri Marius Vizer.

Parteneriatul dintre cele două cluburi presupune ca CF Liberty să sprijine FC Bihor. O măsură ce urmează să fie luată este aducerea de noi jucători. Contractul prevede ca administrația locală și cea județeană să continue să suporte costurile de infrastructură.  Consilierul local Iulius Delorean a anunțat că municipalitatea va moderniza stadionul, astfel încât acesta să poată primi licenţa pentru a organiza partide în primul eşalon.

Președintele Federației de Arte Marțiale, manager al clubului

Președintele clubului de fotbal va rămâne Ioan Lucian, însă FC Bihor va avea un nou manager. Este vorba de președintele Federației Române de Arte Marțiale, Florentin Marinescu.  "Pentru mine, postul de manager al clubului FC Bihor reprezintă un nou început. Cu ceva timp în urmă, nu credeam că voi mai intra în fotbal, fenomen cu care am luat contactul în 1985, dar de care am stat departe în ultimii ani. Sunt expert în arte marţiale, dar vreau să demonstrez că acest sport poate aduce un plus şi în fotbal. Eu visez că FC Bihor va reuşi în fotbalul românesc mult mai mult decât promovarea în primul eşalon", a declarat ieri Florentin Marinescu.

Prezent și Ienei

La semnarea contractului de management au fost prezenți  și Emeric Ienei, fostul selecţioner al României, Florentin Marinescu (9 Dan), președintele Federției Române de Arte Marțiale, Ioan Lucian, preşedintele FC Bihor, Cătălin Sărmăşan, preşedinte CF Liberty, consilierii locali Iulius Delorean şi Florin Birta, membrii în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la FC Bihor. "După plecarea lui Marius Vizer de la cârma FC Bihor, acesta a alunecat pe tobogan, dar acum sunt convins că va reveni în prim-planul fotbalului românesc", a declarat Ienei.

Negocieri pentru funcția de antrenor

În următoarele zile conducerea clubului va anunța noul staff tehnic și jucătorii vor relua pregătirile. FC Bihor negociază preluarea funcţiei de antrenor principal cu Maria Basler, Stephane Chapuisat şi Dario Bonetti. Echipa ar putea aborda viitoarea ediție de campionat cu tinerii care au câștigat titlul național la junior A pentru FC Bihor  (în 2009) şi CF Liberty (2010). "Vom porni la drum cu jucătorii aflaţi actualmente în lotul lui FC Bihor, cărora li se vor adăuga tinerii de valoare de la Centru de Fotbal Liberty şi de la Centru de Copii şi Juniori al FC Bihor. Nu vom aduce jucători, ci vom încerca să scoatem maximum din cei pe care-i avem la dispoziţie la această oră", a subliniat Marius Vizer.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite