Marfă în valoare de 500.000 de lei din Olanda, Italia și Franța, confiscată aproape de Borș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Peste 900 de sancţiuni în valoare de peste 200.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii bihoreni în cadrul acţiunii „Riposta" la sfârşit de săptămână. Oamenii legii au depistat zeci de infracţiuni, au confiscat peste o sută de mii de kilograme de produse alimentare, lemne, îmbrăcăminte şi parfumuri contrafăcute sau fără documente de proveniență. Zeci de suspecți au ajuns în atenția polițiștilor. 

În timpul acțiunilor, polițiștii au confiscat peste 118.000 de kilograme de carne, peşte şi fructe în valoare de aproape 500.000 lei. Marfa a fost găsită în șase autotrenuri, oprite în trafic în zona Punctului de Trecere a Frontierei Borș.

"Pe documentele care însoţeau  transporturile respective erau înscrise ca furnizori ai bunurilor diverse firme din Olanda, Italia, Franţa şi Austria, iar ca beneficiar o societate comercială din Judeţul Ilfov, firmă fantomă care nu îşi desfăşoară activitatea la sediul social declarat", a declarat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Haine și parfumuri contrafăcute

Totodată, în urma unor percheziții, oamenii legii au confiscat haine și parfumuri contrafăcute, în valoare de 25.000 de lei. Marfa a fost găsită la locuințele orădenilor B.D., de 41 de ani, C.V.B., de 24 de ani şi la E.F.I., de 31 de ani, din Marghita. "Poliţiştii bihoreni au descoperit şi ridicat de la domiciliile acestora diverse produse de îmbrăcăminte şi parfumuri, 88 de echipamente sport, bluze, pantofi sport, pantaloni, tricouri sau geci şi 88 de parfumuri,  purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute", a subliniat Alina Dinu. Bunurile vor fi examinate de titularii drepturilor asupra mărcilor respective, pentru a verifica originalitatea acestora şi valoarea exactă a prejudiciului cauzat.

Acțiune de amploare

Peste șapte sute de polițiști și jandarmi au participat, timp de trei zile, la acțiunile organizate în mediile, locurile și zonele considerate de oamenii legii periculoase. Polițiștii de la Serviciul Rutier au organizat filtre pe șosele. "Pentru neregulile constatate au fost aplicate 927 de sancţiuni contravenţionale, din care 330 pentru exces de viteză şi 118 la alte acte normative, cu amenzi în valoare totală de 203.935 lei. Totodată, au fost reţinute 14 permise de conducere, au fost retrase şapte certificate de înmatriculare şi au fost confiscate sau ridicate bunuri în valoare de 579.846 lei, transportate fără forme legale, cu suspiciuni de contrafacere sau pentru care nu au fost prezentate documente justificative", a spus reprezentantul IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite