Maraton de teatru pentru orădenii de toate vârstele, iubitori de cultură, artă și frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii vor avea parte mâine de un adevărat maraton teatral. Toamna Orădeană și Festivalul de Teatru Scurt își așteaptă spectatorii cu șase spectacole și happening-uri. Tot mâine, orădenii sunt așteptați la lansarea cărții „2009-un an teatral așa cum l-am văzut", de Mircea Morariu.

Ziua va debuta cu o piesă dedicată celor mai mici dintre spectatori.  Copiii sunt așteptați la Teatrul de Păpuși și Tineret Arcadia cu spectacolul secției maghiare „A király új ruhája" ( Regele Podoabă).

Seria evenimentelor va continua cu show-ul „Mady Baby", one woman show prezentat de Teatrului Maghiar din Timișoara.  Spectacolul jucat de Borbély B. Emília este controversat şi răscolitor și vorbește despre trei tineri care părăsesc România pentru o ţară mai „cool". Proveniți din medii sociale diferite, cu aspirații diferite, își părăsesc țara pentru un tărâm al făgăduinței - Irlanda. Fără să se caute, întâlnirea lor e totuși inevitabilă și decisivă pentru soarta pe care singuri și-o aleg. Show-ul programat între orele 16.30 și 19.00 va fi jucat în microbuz. Plecarea va avea loc din fața Teatrului de Stat.

Dacă nu sunt curioși de o incursiune teatrală în trafic, orădenii pot opta pentru Atelierul de papuşi, expoziţie handmade Cloud Factory din Pasajul Vulturul Negru, la ora 17.00, sau pentru lansarea cărții „2009 - un an teatral aşa cum l-am văzut", de Mircea Morariu, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, la ora 17.30.

Amalia respiră adânc

L ora 18.00 spectatorii sunt așteptați la Casa Sindicatelor, unde teatrul Bacovia din Bacău, montează piesa „Amalia respiră adânc". Spectacolul urmăreşte destinul Amaliei, descendenta unei familii înstărite dar obligate să renunţe la tot, odată cu venirea la putere a regimului comunist. Actrița Daniela Vrânceanu face un one man show remarcabil, pentru care a fost premiată la Gala Star, în anul 2008.

Divorțuri și căsătorii

Începând cu ora 19.00, orădenii vor avea de ales între două comedii. Prima dintre ele, Simion și alți eroi, semnată de cunoscutul dramaturg Ștefan Mitroi, se va juca la Casa de Cultură a Municipiului. Piesa este jucată de actorii teatrului Civic Art din București, iar prețul unui bilet este de cinci lei.
La aceeași oră, orădenii sunt așteptați în pasajul Vulturul Negru, unde trupa Iosif Vulcan le propune un happening. „Căsătorii scurte, divorţuri şi mai scurte", va binedispune publicul și-l va suprinde cu improvizații haioase. Un ofiţer al stării civile şi martorii/naşii pentru o zi vor uni şi vor despărţi destinele, înmânând certificate de căsătorie scurtă sau de divorţ rapid cetăţenilor gata de a lua mari decizii.

Proorocul Ilie

La orele 20.00, Teatrul Municipal din Baia Mare propune orădenilor piesa „Proorocul Ilie". În viziunea regizorului Szabo Istvan, spetcacolul dezbate fățărnicia, bigotismul și prostia. Este o piesă care ridică o serie de întrebări despre valorile societății. În spectacol orădenii vor avea ocazia de a-l revedea pe actorul Doru Presăcan. Piesa se va juca la Teatrul de Stat, cu publicul pe scenă.

Seara se va încheia cu două spectacole care se joacă în afara selecției oficiale. Cu flroi în gară se va juca în Queens Pub, la ora 22.00, de actorii Teatrului de Artă din București. Tot la ora 22.00, la Hotel Continental Forum Oradea, se va juca piesa Strip-tease, producție independentă Baia Mare, spectacol care de asemenea se află în afara selecției oficiale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite