Managerii de resurse umane, experți în aplanarea conflictelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialișții în resurse umane au învățat noi tehnici de a aplana conflictele dintre angajați și angajatori. La Oradea s-a înființat o școală de specialiști în resurse umane, după ce Facultatea de Științe Economice a constatat că majoritatea firmelor din Bihor se plâng de lipsă de experți în domeniu.

Managerul de resurse umane este mereu prins între ciocan și nicovală, cred specialiștii în HR (resurse umane). „Suntem niște lupi singuratici, care trebuie să împace atât angajatorii, cât și angajații", spune Luminița Popa, manager resurse umane la o firmă din Oradea. Aceasta povestește că în majoritatea companiilor există în permanență conflicte între angajați. Rolul managerului de resurse umane este să se asigure că aceste divergențe nu afectează performanțele firmei. Pentru a se perfecționa în managementul situațiilor conflictuale, în evaluarea performanțelor și în tehnicile de recrutare, Luminița Popa a participat timp de două luni la un curs de manager resurse umane, organizat gratuit de nou-înființatul centru pentru formare și perfecționare în domeniul managementului resurselor umane (CFP -MRU), care funcționează în cadrul Universității Oradea. Ea este una dintre cele 19 persoane care au urmat cursul pentru manageri. Alte 18, angajate la diverse firme din oraș, au urmat cursuri de inspector HR, iar 22 de orădeni au obținut diplome de analiști HR.

Proiect cu finanțare europeană

Centrul a fost înființat de Facultatea de Științe Economice, printr-un proiect cu o finanțare europeană de peste o sută de mii de euro. Madela Abrudan, manager proiect și doctor în resurse umane, spune că a inițiat acest proiect după ce a constatat că în Oradea este mare nevoie de o „școală" credibilă de specialiști în resurse umane.

Conectați virtual

Ca urmare a proiectului s-au pus bazele unui forum prin care sunt conectați 77 de specialiști în resurse umane. „Platforma virtuală, prin care putem lua oricând legătura cu ceilalți colegi este un mare câștig", crede Luminița Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite