Mama fetiței care s-a înecat în ștrandul Ioșia a declarat că a asistat la moartea copilului ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elizabeth Haidău a murit înecată în ștrandul Ioșia
Elizabeth Haidău a murit înecată în ștrandul Ioșia

Raportul întocmit în urma autopsiei arată că Elisabeta Haidău a murit înecată. "Necropsia arată că fetița a murit prin sufocare", a declarat în această dimineață Simina Goia, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Procurorul a precizat că au fost audiați părinții și că mama a declarat că ar fi fost în bazin în momentul incidentului.

 "Suntem în faza actelor premergătoare cercetărilor pentru ucidere din culpă. Mama a declarat că a fost în bazin în momentul în care s-a întâmplat și că a ajutat fetița să-și țină capul deasupra apei. Ea a spus că fetița mai respira când a fost scoasă din bazin și că și-ar fi înghițit limba", a precizat procurorul. Potrivit sursei citate, de vină ar putea fi mai multe persoane. "Se ridică și problema acestei supravegheri corecte sau mai puțin corecte, din partea părinților. Este vorba de un copil mic care se afla într-un bazin de adulți", a subliniat procurorul.

Angajații ștrandului, audiați

Elisabeta Haidău a murit sâmbătă, în ștrandul Ioșia, după ce a fost aspirată de gura de golire a bazinului în care se juca. Reprezentanții Regiei Autonome de Piețe, Agrement și Salubritate Oradea, administratorul ștrandului, au declarat că nu-și explică cum a dispărut grilajul care trebuia să acopere gura de golire a bazinului. "Urmează să stabilim cum a dispărut grilajul, dacă angajații ștrandului sunt vinovați sau nu", spuns Florin Alexandru. Cinci angajați ai ștrandului au fost audiați deja de oamenii legii. Este vorba de Daniel Fâşie, mecanic întreţinere, Florentin Avram, administrator, Costel Moldovan, agent de pază, Adrian Marina, salvamar, Sorin Floruţ Crăciun, mecanic. "RAPAS face o anchetă, în paralel, pentru a stabili dacă angajaţii se fac vinovaţi şi pentru a stabili cum s-a petrecut tragedia", spune Florin Alexandru.
Elisabeta Haidău a fost înmormântată astăzi la Lugașu de Jos, în rochiță albă de mireasă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite