Oradea: Maluri sigure, în caz de viituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Maluri sigure, în caz de viituri
Oradea: Maluri sigure, în caz de viituri

Defrișările din județ nu au influențat siguranța lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor și exploatarea apelor interne.

În urma verificărilor de toamnă ale lucrărilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă si ape interne, reprezentanții Direcției Ape Crișuri au ajuns la concluzia că nu există deficiențe care să ducă la inundații. 

Parteneriat româno-maghiar
Verificările s-au făcut pe teritoriul de interes comun româno- maghiar, în conformitate cu programul comun de lucru româno-ungar pentru anul 2009, aprobat de către împuterniciţii celor doua Guverne, pentru respectarea prevederilor Acordului hidrotehnic româno-ungar. „Acest program a fost semnat la Budapesta, la 15 septembrie 2003 si a intrat în vigoare la 17 mai 2004”, informează Raluca Strati, purtător de cuvânt la Direcția Ape Crișuri.

Delegații
Potrivit acesteia au avut loc patru vizite de lucru, două pe teritoriul român şi două pe teritoriul maghiar. La acestea au participat delegaţiile comune ale Direcției Apelor Crisuri, împreună cu cele ale Direcției Apelor Kor-Kovizig din Gyula și Direcţiei Apelor Tiko-Vizig din Debrecen. Din delegaţia părţii române au luat parte experţi din cadrul Ministerului Mediului, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Administraţiei Naţionale de Îmbunatăţiri Funciare – Sucursala teritoriala Somes-Cris, precum și ai Direcţiei Apelor Crişuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite