Malul Crișului este iluminat noaptea cu energia solară acumulată în timpul zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Malul stâng al Crișului Repede este iluminat cu un sistem independent energetic, având ca sursă energia solară, care este înmagazinată pe timpul zilei în acumulatori şi este utilizată de corpul de iluminat pe timpul nopţii. Sistemul a fost montat la sfârșitul săptămânii trecute.

Sistemul, în fază de prototip, este format dintr-un stâlp metalic de 6 m, un corp de iluminat de 60 W ce înglobează tehnologie LED de mare putere, alimentat cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice. Potrivit informațiilor transmise de către biroul de presă al primăriei orădene, sistemul are o autonomie de 32 de ore, în absenţa totală a energiei solare, asigurând fluxul luminos maxim şi în condiţii medii anuale de producere a energiei. Prin controlul energiei electrice şi a fluxului luminos autonomia obţinută poate fi de 48 ore.  Controlul luminii pe baza intensităţii ambientale este realizat printr-un senzor extern cu ieşire reglabilă.

În orice anotimp

Sistemul asigură un iluminat corespunzător conform standardelor luminotehnice indiferent de anotimp sau condiţiile meteo, este complet automatizat, iar instalarea sa este simplă, cu costuri reduse (nefiind necesare lucrări ample de spargere de trotuare, nici de canalizaţie pentru racordarea clasică la reţeaua de energie electrică).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite