Malul Crișului Repede este supravegheat video! Vandalii vor munci în folosul comunității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că o mulțime de coșuri de gunoi montate pe promenada de pe malul Crișului Repede au ajuns în apă, după ce au fost vandalizate, autorităţile ripostează: se vor monta camere video, iar vandalii prinşi vor munci în folosul comunităţii.  

În cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri a anunţat că promenada de pe malul Crişului Repede va fi supravegheată cu ajutorul unui sistem video. Măsura vine după ce, în repetate rânduri, coşurile de gunoi montate în apropierea promenadei au ajuns în apele Crişului. Orădenii care vor fi surprinşi de camerele video vor fi „taxaţi", dar nu doar cu amenzi, ci şi cu ore de muncă.

Conform spuselor şefului ABA Crişuri, Pasztor Sandor, toţi vandalii vor fi puşi să muncească pe viitorul şantier de pe malul stâng al Crişului Repede, între podul pietonal de la The Bridge și Podul Ferdinand. „Persoanele care se gasesc vinovate de acte de vandalism să muncească în folosul comunităţii şi mai exact să fie obligate să participe 3-4 zile la lucrările de amenajare de pe malul stâng al râului în zona centrală", a declarat Pasztor Sandor.

Alte lucrări de amenajare a malului

În 2012, se va finaliza amenajarea Crişului Repede pe tronsonul cuprins între podul de la Centrul de Calcul şi podul Decebal şi vor demara, cel mai probabil în luna mai, lucrările de amenajare pe malul stâng pe tronsonul Podul Intelectualilor-Pod Primarie. „Încă proiectul de amenajare pe acest tronson nu este finalizat şi nu se cunosc costurile aferente dar, există câteva elemente tehnice de noutate şi anume faptul ca nu se va interveni cu utilaje, se va lucra manual şi se va crea o fâşie verde care actualmente nu există",  a mai spus  directorul ABA Crişuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite