Majorarea tarifelor practicate de Electrocentrale va fi suportată de orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii se pot pregăti pentru o altă veste proastă. Majorarea tarifelor practicate de Electrocentrale Oradea, cu 15, 57 de lei, va fi suportată din buzunarele orădenilor.  Dacă această hotărâre va fi aprobată de Consiliul Local, scumpirile vor fi simțite începând cu facturile aferente lunii martie.

Primarul Ilie Bolojan a anunțat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că este foarte posibil ca majorarea tarifelor practicate de Electrocentrale Oradea SA (cu 15,57 lei) să fie inclusă pe facturile către populație și firmele care au contract cu CET-ul.

Unul dintre motivele pentru care majorarea va fi suportată de orădeni este faptul că primăria nu are fonduri pentru a susține diferența propusă de CET. Primăria nu dispune de fonduri  pentru că trebuie să cofinanțeze proiectul de modernizare a rețelei de a energie termică și apă caldă.
Dacă scumpirea propusă de CET va fi aprobată în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare, prima factură majorată va fi cea pe luna martie. O gigacalorie va costa 261,69 lei, iar populația va plăti aproape 200 lei în loc de 179,01 lei/gigacaloria facturată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite