Mai mulți profesori titularizați în Bihor, după soluționarea contestațiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a afişat ieri rezultatele finale ale examenului de titularizare, după soluţionarea contestaţiilor. Notele obţinute de profesori la concursul din acest an au relevat o realitate cruntă a sistemului de învăţământ bihorean, situaţia schimbându-se uşor abia în urma contestaţiilor.

Astfel, din cei peste 1.400 de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare, aproape 200 nu au fost de acord cu nota primită. Aproximativ 400 de profesori au primit note între 1 şi 4,99. Au existat şi note de zece, însă prea puţine. Potrivit Ramonei Bacter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, un candidat la un post de profesor de biologie a fost eliminat pentru fraudă.


Note modificate


„Din totalul de 249 de contestaţii depuse, 113 au fost modificate, 16 candidaţi primind note mai mici, iar 97 note mai mari. Din aceştia, 25 de candidaţi care aveau anterior note sub 5 au promovat examenul”, a anunţat Dorel Luca, şeful ISJ Bhor. Dacă înainte de contestaţii 491 de profesorii au avut note de trecere peste şapte, ieri numărul lor a crescut cu încă opt promovaţi. În judeţ, sunt doar 185 de posturi titularizabile, care vor fi repartizate prin şedinţă publică, iar între 27 şi 30 iulie vor avea loc şedinţele publice de suplinire.

Pedeapsă
Un viitor profesor de biologie a fost eliminat pentru fraudă

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite