Mai mulți agenți de circulație acționează, în aceste zile, pe principalele artere din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii recomandă șoferilor atenție sporită în această perioadă
Polițiștii recomandă șoferilor atenție sporită în această perioadă

În condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, polițiștii bihoreni îi îndeamnă pe șoferi să circule cu 30 kilometri pe oră în localități și cu 50 în afara localităților.

Dat fiind numărul destul de mare de accidente în care sunt implicate autoturisme, tot mai mulți agenți de circulație vor acționa în această perioadă pe șoselele din județ. Autoritățile atrag însă atenția participanților la trafic să țină cont de recomandările specialiștilor. Automobiliştii sunt sfătuiţi să conducă prudent, cu viteza adaptată condițiilor de drum. Pe o șosea acoperită de zăpadă și polei, Poliţia Rutieră recomandă șoferilor să nu bruscheze comenzile vehiculelor și să utilizeze frâna de motor. Legea prevede că atunci când vizibilitatea datorată condiţiilor meteorologice este sub 100 de metri, sau carosabilul este acoperit de zăpadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie să depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara localităţilor.

Transportatorii obligați să monteze lanțuri pe roți

O categorie specială o constituie operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Aceștia au obligaţia de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite