Magistrații cer desecretizarea dosarului Omar Hayssam, de pe rolul Curții de Apel Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frații lui Omar Hayssam, la Curtea de Apel Oradea
Frații lui Omar Hayssam, la Curtea de Apel Oradea

O nouă înfățișare în procesul Omar Hayssam a avut loc astăzi la Curtea de Apel Oradea. Și de la acest termen sirianul a lipsit, autoritățile române fiind incapabile să-l localizeze până la această dată. Mai mult, magistrații care-l judecă pe Hayssam nu au acces la probele din dosar.

CITEȘTE ȘI

Omar Hayssam este judecat la Oradea de magistratul Traian Munteanu


La proces au fost prezenți doar frații lui Hayssam, Omar Mukles și Omar Mahmooud, judecați pentru complicitate, dar și Mustafa Tartoussi, proprietatul unei firme de transport naval din Constanța, care se presupune că l-ar fi ajutat pe Hayssam să fugă din țară la bordul navei Iman T.

Magistratul Curții de Apel Oradea, care judecă această cauză, Traian Munteanu a ținut să-i informeze pe avocați că până la această dată, nu a primit certificatul ORNIS, care-i permite accesul la probele secretizate de la dosar. Ca urmare, judecătorul a decis să solicite instituțiilor abilitate desecretizarea dosarului. "Vom solicita Serviciului Român de Informații și instituțiilor abilitate desecretizarea probelor de la dosar, pentru a putea fi consultate", a declarat magistratul Traian Munteanu. "Țin să-mi exprim satisfacția pentru hotărârea dumneavoastră. Până acum, instituția de la care s-a strămutat cauza a refuzat desecretizarea probelor", a declarat avocatul Ionel Hasotti, apărătorul lui Mustafa Tartoussi și înlocuitorul avocatului Ion Cazacu, cel care-l apără pe Omar Hayssam în process.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite