Maghiarii strâng semnături pentru centura de vest a Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Csomortanyi Istvan Csaba
Csomortanyi Istvan Csaba

Liderii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) vor ca, în locul drumului rapid care va lega viitorul pod Macio de pasarela Theodor Neş prin strada Ecaterina Teodoroiu, Primăria Oradea să construiască o șosea de centură care să lege DN19, dinspre Biharia, sprea Calea Sântandreiului.

Reprezentanții Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au cerut Primăriei Oradea să refacă șoseaua de centură de vest a orașului, însă au primit un răspuns care i-a nemulțumit. „ Primăria ne-a răspuns în două propoziţii, că adresa noastră a fost transmisă spre soluţionare Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională. Nu ne mulţumeşte acest răspuns", a spus Krisztofi Kristof, liderul PPMT Oradea.

 O mie de semnături

Ca urmare, PPMT a demarat o acțiune de strângere de semnături, pentru a sensibiliza municipalitatea cu privire la nevoia realizării acestei porțiuni de șosea de centură. „De când Episcopia a devenit cartier al Oradei, a primit numai bucurii, de la groapa de gunoi, la decantoarele de la Alumina și Uzina de Apă, sau CET-ul, care le asigură poluarea", a spus Csomortanyi Istvan Csaba, director de organizare la PPMT. Acesta speră ca, în următoarele patru săptămâni, să strângă peste 1.000 de semnături din partea orădenilor, cu ajutorul cărora să convingă primăria să renunțe la drumul rapid și să investească într-o șosea de centură care ar putea fi utilă unui număr mai mare de orădeni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite