MODERNIZARE Trafic fluidizat, pe bani europeni, pe 19 străzi din oraşul Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de modernizare a 19 străzi din urbea de pe Crişul Repede, dintre care şapte sunt deosebit de importante pentru întregul oraş, fiind foarte circulate, a ajuns la final, la termen. Cele 19 străzi au „înghiţit" peste 11 milioane de lei, iar lungimea totală a drumurilor modernizate este de aproximativ 9 km.

,,Lucrările efectuate la cele 19 străzi s-au încheiat în bune condiţii şi în termenele prevăzute în contract, deşi lucrările au fost dificil de realizat având în vedere că nu s-a lucrat numai la asfaltare, ci şi în subteran la reţele", a spus ieri primarul Ilie Bolojan. Din totalul cheltuielilor, 85 la sută au fost acoperite cu bani de la Uniunea Europeană, 13 la sută cu bani de la bugetul de stat, iar 2 la sută din bugetul local. 

Speranţe pentru mai mulţi bani europeni, în vederea modernizării altor străzi

Primarul Ilie Bolojan a mai spus că Oradea are şanse foarte mari să mai primească fonduri pentru reabilitarea drumurilor. „Există şanse să primim chiar 20 de milioane de euro, din care să finanţăm noi proiecte pentru rezolvarea proiectelor de infrastructură, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană", a spus primarul Oradei. Acesta a mai anunţat realizarea proiectelor tehnice pentru pasajele rutiere peste şoseaua de centură, care vor fi cuprinse în programul de lucrări ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite