MIŞCARE Sute de orădeni au alergat pentru bani şi pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de orădeni şi concurenţi din judeţele învecinate au participat, ieri, la prima ediţie a concursului Oradea Running City Day. Organizatorii au urmărit cu acest eveniment să promoveze mişcarea şi sportul ca reţetă pentru o viaţă sănătoasă, dar pentru unii premiile în bani au fost singurul motiv de participare.

Orădeanul Deme Josef, de 34 de ani, fost sportiv de performanţă în atletism şi fost membru al lotului naţional de atletism, a organizat prima ediţie a concursului Oradea Running City Day, pentru a-i îndemna pe orădeni la mişcare şi, totodată, să descopere noi talente în atletism. „Ideea organizării acestui concurs a pornit de la faptul că niciodată, pe toată perioada carierei mele, în Oradea, nu s-a organizat o competiţie asemătătoare. În schimb, în multe ţări din Europa, un asemenea concurs a devenit o tradiţie. Oradea este primul oraş din România care găzduieşte un astfel de eveniment", a spus Deme Molnar Jozsef, preşedintele Asociaţiei Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor.

„M-am înscris pentru bani"

Timişoreanul Constantin Mineran, de 24 de ani, a fost câştigătorul semimaratonului la băieţi, după ce a alergat 21 de kilometri. La finalul cursei, acesta s-a declarat mulţumit de traseul pe care l-a avut de parcurs, dar şi de condiţiile oferite de organizatori. Banii puşi în joc au fost însă motivul pentru care Constantin a ales să concureze.„M-am înscris la concurs pentru bani. Mi-aş fi dorit ca premiul să fie mai consistent. Sunt fericit că am reuşit să obţin primul loc şi sper ca la următoarea ediţie premiul să fie mai mare", a mărturisit Constantin. La fete, primul loc i-a revenit Paulei Todoran, din Zalău, care este campioană naţională la semimaraton.

Citeşte mai multe despre acest subiect, astăzi, în „Adevărul de Transilvania

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite