MIŞCARE Sute de orădeni au alergat pentru bani şi pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de orădeni şi concurenţi din judeţele învecinate au participat, la prima ediţie a concursului Oradea Running City Day. Organizatorii au urmărit cu acest eveniment să promoveze mişcarea şi sportul ca reţetă pentru o viaţă sănătoasă, dar pentru unii premiile în bani au fost singurul motiv de participare.

Orădeanul Deme Josef, de 34 de ani, fost sportiv de performanţă în atletism şi fost membru al lotului naţional de atletism, a organizat prima ediţie a concursului Oradea Running City Day, pentru a-i îndemna pe orădeni la mişcare şi, totodată, să descopere noi talente în atletism. „Ideea organizării acestui concurs a pornit de la faptul că niciodată, pe toată perioada carierei mele, în Oradea, nu s-a organizat o competiţie asemătătoare. În schimb, în multe ţări din Europa, un asemenea concurs a devenit o tradiţie. Oradea este primul oraş din România care găzduieşte un astfel de eveniment", a spus Deme Molnar Jozsef, preşedintele Asociaţiei Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor.

„M-am înscris pentru bani"

Timişoreanul Constantin Mineran, de 24 de ani, a fost câştigătorul semimaratonului la băieţi, după ce a alergat 21 de kilometri. La finalul cursei, acesta s-a declarat mulţumit de traseul pe care l-a avut de parcurs, dar şi de condiţiile oferite de organizatori. Banii puşi în joc au fost însă motivul pentru care Constantin a ales să concureze.„M-am înscris la concurs pentru bani. Mi-aş fi dorit ca premiul să fie mai consistent. Sunt fericit că am reuşit să obţin primul loc şi sper ca la următoarea ediţie premiul să fie mai mare", a mărturisit Constantin. La fete, primul loc i-a revenit Paulei Todoran, din Zalău, care este campioană naţională la semimaraton.

Chiar dacă nu au primit premii în banii, copiii nu au ţinut cont de acest lucru şi s-au înscris în număr destul de mare la proba dedicată lor. Ei au avut de alergat un kilometru, iar la final, orădeanul Dan Cosma, în vârstă de 12 ani, a trecut primul linia de sosire. „Este primul concurs de toamnă la care particip în acest an şi m-am înscris pentru că m-am simţit pregătit. Îmi place atletismul şi vreau să fac performanţă cu acest sport", a spus Dan.

Mişcare în scop caritabil

Concursul a cuprins proba de semimaraton, ştafetă semimaraton în doi şi ştafeta firmelor în cinci, unde concurenţii au alergat 21 de kilometri, în timp ce la cursa populară s-au alergat 4,25 de kilometri, iar la cursa copiilor, un kilometru. Participanţii la cursa populară au alergat şi pentru un scop caritabil. Ei au avut de achitat o taxă în valoare de 20 de lei şi au primit un tricou şi o medalie de participare.

Medalii şi premii în bani

Jumătate din valoarea taxei de 20 de lei se va duce spre un ONG care a susţinut concursul. Toţi participanţii care au ajuns la final au primit o medalie, în timp ce ocupanţii primelor trei locuri de la cursele lungi au primit premii în bani, cupe şi diploma. Premiul cel mare a fost de 600 de lei, al doilea de 400 de lei, iar al treilea de 200 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite