Orădeni, pe locuri, fiţi gata, start, începe Oradea City Running Day!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mic, cu mare, orădenii sunt aşteptaţi pe 18 septembrie în Piaţa Ferdinand la prima ediţie a concursului Oradea City Running Day. Evenimentul  este dedicat tuturor categoriilor de vârstă și are ca scop promovarea mișcării și a sportului ca rețetă pentru o viață sănătoasă.

Orădeanul Deme Josef, în vârstă de 34 de ani, este un fost sportiv de performanţă în atletism şi a concurat la probele de semifond şi fond. A făcut parte din lotul naţional alături de Gabriela Szabo şi Lidia Şimon. Fostul atlet a ales să organizeze concursul Oradea City Running Day pentru a-i îndemna pe orădeni la mişcare şi totodată şi-a propus să descopere noi talente la atletism. „Ideea organizării acestui concurs a pornit de la faptul că niciodată pe toată perioada carierei mele, în Oradea, nu s-a organizat o competiuţie asemătătoare în schimb în multe ţări din Europa un asemenea concurs a devenit o tradiţie. Îmi doresc să se întâmple şi la noi acelaşi lucru şi totodată să devină un brand pentru oraş", a spus Deme Josef.

Mişcare pentru sănătate

Concursul se adresează atât copiilor cât şi persoanelor de vârsta a treia dar şi companiilor ori sportivilor şi include mai multe probe.  Proba de semimaraton, ştafetă semimaraton în doi şi ştafeta firmelor în cinci va cuprinde alergarea a 21 de kilometri , în timp ce la cursa populară se vor alerga 4.25 de kilometric, iar la cursa copiilor 1 kilometru. Înscrieri se pot face pe  site-ul competiţiei www.oradeacityrunningday.ro sau la  Oradea Plaza în zilele de miercuri,  joi şi  între orele 10.00-13.00 iar vinerea între 10.00-13.00 sau  17.00-19.00. Taxa de participare la semimaraton este de 60 de lei în timp, la ştafetă semimaraton în doi 1209 de lei iar la ştafeta firmelor de 350 de lei.

Citeşte mai multe despre condiţiile de participare, în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea“, disponibil de joi la chioşcurile de ziare

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite