Ambasadorul Franţei în Bihor: Lumina vine din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa sa Philippe Gustin
Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa sa Philippe Gustin

Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa sa Philippe Gustin, a sosit în această dimineaţă în localitatea bihoreană Tinca însoţit de cei doi viceprimari ai Lyonului. La Tinca se vor recepţiona lucrările făcute în ultimul an cu cei 300.000 de euro pe care autorităţile franceze le-au direcţionat către colonia de romi din Bihor.

Tema întâlnirii o constituie integrarea romilor în ţara noastră. „O parte vor fi integraţi la Lyon, dar opentru noi, viitorul lor e aici, în Tinca. Solidaritatea trebuie să existe", spune Hubert Julien Laferriere, unul din viceprimarii din Lyon. O părere similară are şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa. „Ştiu că locul lor e aici, dar spiritual lor liber, ca nici al unei alte etnii, îi poartă peste tot. Noi trebuie să-I facem să rămână la Tinca", susţine Cristian Popa.

Ambasadorul Franţei în România este de părere că solidaritatea e cheia spre mai bine. „Relaţiile dintre România şi Franţa sunt de mai mulţi ani. Lumina pe care noi o aducem azi este mai ales o lumină a solidarităţii", susţine Philippe Gustin.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite