Lucrările şi reparaţiile din şcolile orădene au intrat pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile orădene pregătite pentru noul an şcolar
Şcolile orădene pregătite pentru noul an şcolar

Peste o săptămână clopoţelul va suna în toate unităţile de învăţământ anunţând începerea anului şcolar 2011-2012. În Oradea stadiul lucrărilor şi reparaţiilor a intrat pe ultima sută de metri, iar reprezentanţii municipalităţii susţin că şcolile oferă condiţii foarte bune.

Pentru anul 2011, municipalitatea a alocat din din bugetul local mai bine de 7.780.000 lei pentru investiţii şi reparaţii capitale şi peste 1.340.000 lei pentru reparaţii curente la unităţile de învăţământ. Au fost încheiate contracte pentru execuţia lucrărilor de reparaţii curente la 40 de unităţi de învăţământ, din care până în prezent au fost finalizate lucrările la 28. La opt unităţi de învăţământ lucrările sunt în curs de execuţie, urmând să fie finalizate până la începerea anului şcolar. Totodată, sunt în curs de încheiere patru noi contracte pentru executarea lucrărilor de reparaţii curente la Grădiniţa nr. 50, Şcoala „George Coşbuc", Grădiniţa nr. 53 şi Grădiniţa nr. 55.

Colegiul Economic se mută în casă nouă

În ce priveşte campusul şcolar lucrările sunt finalizate în proporţie de cincizeci la sută. Astfel, din cele 48 de săli de clasă, din 15 septembrie vor fi date în folosinţă 24,aici urmând să-şi desfăşoare activitatea, în două schimburi, elevii Colegiului Economic „Partenie Cosma". „La Colegiul Economic mai trebuie realizat un corp de clădire, o cantină, un cămin etc. Va trebui să găsim o cale pentru a finanţa şi aceste lucrări, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei a abandonat proiectul", a spus Biro Rozalia, viceprimarul Oradei.

Din acest an şcolar Grupul Şcolar „Vasile Voiculescu" se mută pe strada Clujului nr. 66 şi va prelua cele şapte clase de la Şcoala cu clasele I-VIII „Alexandru Roman", în timp ce Şcoala Generală „George Coşbuc" se transform în şcoală cu predare în limba maghiară numindu-se "Szacsvay Imre".

Cerere mare se înregistrează, în această perioadă, şi la creşele orădene. Pentru cele 450 de locuiri disponibile au fost depuse peste 690 de cereri. Autorităţle speră să rezolve această problemă luna viitoare. „Există o suprapunere de cereri. Abia în luna octombrie vom cunoaşte cifra reală în ce priveşte numărul de solicitări", a mai precizat Biro Rozalia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite