Lucrările de renovare de la Spitalul Municipal vor fi gata în maximum două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secția de Pediatrie III, dedicată sugarilor și prematurilor va fi gata în aproximativ două săptămâni. Până acum s-au realizat lucrări complexe de înlocuire a instalațiilor sanitare și electrice și s-a montat un sistem de climatizare performant. Lucrările sunt în toi și la etajul V al spitalului la secția care va servi pentru transferul bolnavilor de oncologie.

Lucrările de renovare la Spitalul Muncipal vor fi gata în aproximativ două săptămâni.  La etajul IX, unde se află Secţia Pediatrie III (secţia de sugari şi prematuri), j s-au realizat lucrări complexe de înlocuire a instalaţiilor sanitare şi a instalaţiilor electrice. Totodată, a fost  instalat un sistem de climatizare performant.

„Această secţie este singura din spital care este dotată cu un sistem de încălzire şi răcire în perete, astfel încât pe tot parcursul anului se asigură o temperatură constantă de 22-23 de grade. Am montat acest sistem de climatizare performant, deoarece fiind o secţie de sugari şi prematuri, copiii prezintă un risc crescut de dezechilibru termic", a spus viceprimarul Gheorghe Carp.

La etajul V al Spitalului Municipal lucrările vor fi gata în aproximativ 10 zile, iar această secţie va servi pentru transferul temporar al bolnavilor de la oncologie.

„În aproximativ două săptămâni va fi finalizată şi montarea unui sistem de iluminat economic, cu leduri, care va înlocui vechea instalaţie de iluminat în toate secţiile Spitalului Municipal", a precizat managerul spitalului Ovidiu Pop.

Se construiește un nou corp de clădire

Primăria a hotărât să finanţeze construirea unui corp de clădire care să cuprindă secţia de oncologie deasupra Centrului de Radioterapie . Noul corp de clădire va fi conectat la secţiile Spitalului Municipal. Deasupra secţiei de oncologie vor fi amenajate secţii cu paturi pentru radioterapie şi chimioterapie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite