Lucrările de reconstrucție la Teatrul de Vară din Cetate sunt aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările au început în anul 2008 și sunt aproape de finalizare. Până acum s-a lucrat la bastionul Ciunt și la corpul L ( anexe și cafenea), de la arhitectură și instalații, la gradene, compartimentări, pardoseli sau refacerea zidăriei.

Lucrările la Teatrul de Vară din Cetate, începute în anul 2008, sunt terminate  în proporţie de 70%. Termenul prevăzut în contract este 31 august.

 Până în acest moment s-au executat  lucrări de construcţii, arhitectură şi instalaţii în bastionul Ciunt şi la corpul L (anexe si cafenea) care u vizat structura de rezistenţă a spaţiilor de sub scenă şi gradene, lucrări la infrastructura şi suprastructura gradenelor, compartimentări, pardoseli, refacere zidării, instalaţii sanitare şi electrice.

Cercetări arheologice

În timpul execuţiei lucrărilor s-a efectuat şi cercetarea arheologică a zonei bastionului Ciunt, precum şi a corpului L din Cetatea Oradea.

„Am întâmpinat unele probleme datorită descoperirilor arheologice făcute, care ne-au obligat să coborâm fundaţia de la cota - 4 la cota - 6, iar acest lucru  presupune lucrări suplimentare", a spus directorul adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea, Tunde Benyovszki.

Pentru realizarea acestor lucrări, este în curs de încheiere procedura de achiziţie publică cu valoarea de 942.000 lei, fără TVA.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite