Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor din Ungaria verificate de specialiştii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie româno-maghiară a verificat lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor aflate pe teritoriul Ungariei. Podul din localitatea Gyula, acumularea nepermanentă Kisdelta, podul Remete, staţia de pompare Malomfok, acumularea nepermanentă Mályvád şi barajul Békés au fost cele mei importante lucrări verificate.

Specialiştii români şi maghiariau verificat lucrările de apărare împotriva inundaţiilor de pe teritoriul Ungariei.Aceste verificări  au avut drept scop urmărirea exploatării şi întreţinerii lucrărilor aflate pe teritoriul Ungariei şi au vizat cursurile de apă ale Crişului Alb, Crişului Negru , Crişului Repede şi Crişului Dublu. „Comisia nu a constatat lipsuri care să influenţeze siguranţa lucrărilor. Starea digurilor, a staţiilor de pompare precum şi a canalelor de ape interne este conform normativelor în vigoare. De asemenea, în magaziile de apărare materialele şi mijloacele de apărare sunt în stare bună şi stau la dispoziţie în caz de inundaţii. " a spus ing. Pasztor Sandor conducătorul delegaţiei române.

Delegaţia română a întrunit experţi din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, al Administraţiei Naţionale „Apele Române", Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri şi din Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Sucursala Someş-Criş. Aceste verificări sunt anuale şi se desfăşoară pe ambele părţi ale frontierei româno-ungare.Lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din România vor fi verificate în decursul lunii octombrie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite